In de zorg

Na mijn activiteitenbegeleidersopleiding heb ik van 2000 tot 2004 gewerkt bij het (toenmalige) flexteam bij (toen nog) De Bruggen in Zwammerdam. Ik heb daar ook stage gelopen tijdens de opleiding. Ik werkte op de dagbesteding en op woningen, net waar een aanvraag voor kwam.
Vanaf 2000 tot 2003 was ik medewerker dagbesteding B bij ’s Heeren Loo – Willem vd Bergh, locatie in Oegstgeest. Ik werkte in een gewone woonwijk doe nog in aanbouw was. En dat kon je overal aan merken.

Vanaf 2004 ben ik dirigent van de Ursulaband uit Nieuwveen.
Elke maandagavond maken wij muziek met elkaar. De band bestaat uit keyboards, trommels, een basgitaar en klein slagwerk. Het plezier staat centraal, maar we moeten wel een leuk concert kunnen geven! Tijdens de repetities leren we ook op elkaar wachten en andere sociale vaardigheden.
Door het jaar heen geven we diverse optredens. In de kapel, voor de medebewoners of in de dorpskerk. Elk jaar geven we ook een theeconcert. Na de thema’s Sinterklaas, Kerstmis gaan we nu verder met sprookjes. En in 2020 staat carnaval centraal.

Sinds 2007 geef ik Activerende begeleiding aan een man met een verstandelijke beperking en een autitische stoornis. We hebben elke week veel plezier samen en tussendoor leert hij steeds beter spelen.
Deze lessen worden betaald vanuit zijn PGB.

Ongeveer één keer per maand speel ik een half uurtje accordeon op een woongroep van Ipse de Bruggen. Altijd heel gezellig!

Vanaf mei 2019 ga ik werken bij Ons Tweede Thuis als muziekbegeleider. Dit met de doelgroep mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.
Ook mag ik in mei de opleiding doen om RGM praktitioner te worden.De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een vrolijke, gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren